Utolsó kommentek

  • Flankerr: Jó újra olvasni téged. Szép a táj, de a Lambo se kutya..:D (2012.05.02. 22:33) Schneeberg, Klosterwappen (2076 m)
  • Flankerr: Egyik kollégám ezt vállalta be: ambringa.blogspot.com/2011/09/csucstamadas.html Igaz, végig orszá... (2011.09.26. 21:55) BEAC Maxi '11
  • Samorost: Mi sem értettük ám, hogyhogy nem értél minket utol. Először Nagymaroson vártuk, hogy talán befutsz... (2011.09.11. 13:29) BEAC Maxi '11
  • avus: A nyomorék jobban fedné a valóságot :) (2011.09.11. 12:44) BEAC Maxi '11
  • Utolsó 20

Bringás és túrázós oldalak

Országútizás Szlovákiában

2008. augusztus 28. 20:38 | avus

A biztonság kedvéért mára is vettem ki szabadságot, de mivel kedden befejeztem a BEAC-bejárást, ezért ma belefért egy kis országútizás. Partnerem ebben Bady volt, illetve Carbondani is igérte magát, de ő végülis eltűnt. Mivel a hétköznapi kivezetőutas forgalomból nem kértünk, ezért vonatozással kezdtük, Vácig. Innen felmásztunk a sejcei kőbányáig (remek minőségű út, nagyon szép kilátással), majd már jóval gyengébb minőségű úton legurultunk a 2-es főútig. Itt mentünk felfelé pár kilométert, nagyon szép szakaszon, de a kamionokat nem élveztem. Végül lekanyarodtunk Nógrád felé.

Diósjenőről felkanyarodtunk a Börzsönyt átszelő erdészetire, felmásztunk a Jenői závozig, majd ahelyett, hogy 50-nel lezúztunk volna Kemencére, szépen beszélgetős tempóban - 30-35 - tettük meg ezt a szakaszt. Az útvonalválasztás nagyon jól sikerült az egész körön, de ez volt a fénypontja.

Kemencén kajálás és cicasimogatás, majd irány Szlovákia. Ipolyságnál mentünk át, ott, ahol pár hónapja visszafelé jöttem. Kelet felé fordultunk, ami számomra is új szakasz volt, de nem bántam meg, a szlovák 35 km hozta a szokásos tót minőséget. Tótgyarmatnál jöttünk vissza Balassagyarmatra.

Itt kezdődött a Cserhát-Gödöllői-dombság, ami hagyományosan szívatós szakasz a végére a folyamatos fel-le hullámvasutazással. Itt léptük át a 100-at kilométerben, és az ezret szintben, és féltem, hogy Bady eddig fog tartani. És tény, a mászások végén mindig meg kellett állnom várakozni, de sose zavaróan sokat, és ami még fontosabb: hangját sem hallottam, legalábbis panaszkodós "rövidítsünk már" stílusban. Út közben meglátogattuk Pink faluját is, Galgagyörköt, de Pinket magát már nem.

A végére sikerült Badynál azt elérnem, amit két éve a Gruppettósok nálam elértek, nevezetesen utolsó utáni erőket kellett mozgósítania a Veresegyház előtti - elég szopatós - mászókákhoz, de végülis viruló fejjel érkeztünk meg egy elég jó cukrászdához.

Az enyém azért virult, mert se hátfájás, se nyakfájás, se lábzsibbadás nem gyötört az út során. Igaz, nem versenytempóban mentünk, de a 26.5-ös átlag 172 kilométeren, benne 1382 m szinttel, jóra sikeredett. Badyé meg azért, mert ennyit még síkon se ment soha.

Útvonal: Vác - Sejce - Szendehely - Nógrád - Diósjenő - Királyháza - Kemence - Bernecebaráti - Parassapuszta - (SK) Ipolyság - Ipolyhídvég - Ipolybalog - Ipolykeszi - Nagycsalomja - Kóvár - Tótgyarmat - (HU) Balassagyarmat - Szügy - Mohora - Cserháthaláp - Terény - Szanda - Szandaváralja - Becske - Nógrádkövesd - Galgaguta - Acsa - Püspökhatvan - Galgagyörk - Galgamácsa - Vácegres - Erdőkertes - Veresegyház.

Képek ma nem készültek, a dumáláson volt a hangsúly. Aki kiváncsi rá, tekerje végig :).

Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia börzsöny gödöllői dombság országút cserhát pelizzoli

A bejegyzés trackback címe:

https://avus.blog.hu/api/trackback/id/tr79638331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása