Utolsó kommentek

  • Flankerr: Jó újra olvasni téged. Szép a táj, de a Lambo se kutya..:D (2012.05.02. 22:33) Schneeberg, Klosterwappen (2076 m)
  • Flankerr: Egyik kollégám ezt vállalta be: ambringa.blogspot.com/2011/09/csucstamadas.html Igaz, végig orszá... (2011.09.26. 21:55) BEAC Maxi '11
  • Samorost: Mi sem értettük ám, hogyhogy nem értél minket utol. Először Nagymaroson vártuk, hogy talán befutsz... (2011.09.11. 13:29) BEAC Maxi '11
  • avus: A nyomorék jobban fedné a valóságot :) (2011.09.11. 12:44) BEAC Maxi '11
  • Utolsó 20

Bringás és túrázós oldalak

Pilis, Mátyás király módra

2011. augusztus 10. 14:37 | avus

Avagy voltam is a Pilisben, meg nem is. Történt ugyanis, hogy kaptam egy meghívót a Facebookon. A feladó Sasi volt, a meghívás tárgya pedig egy 24 órás TekerEdzés Sasi hagyományos Gomba-körén. Szombat 15:00-tól vasárnap 15:00-ig. Az esemény apropóját az szolgáltatta, hogy a szervező balesete miatt elmaradt a saraticei 24 órás országútis verseny Csehországban, amire Sasi egész évben készült, és ha már ló nincs, jó lesz a szamár is alapon, hazai pályán szerette volna kitekerni azt a 24 órát.

A kb 40 kilométeres Gomba-kör pedig onnan kapta a nevét, hogy érinti a Pesttől délkeletre fekvő Gomba nevű települést. Persze ilyen alapon lehetne Pilis-kör is, hiszen átmegy a Pilis nevezetű településen is, de tény, arról mindenki kicsit másra asszociálna.

Első blikkre nem tűnt vonzónak a kör, másodikra aztán mégis kíváncsi lettem rá. Így beígértem egy körre való részvételt szombatra. Jött volna Pharao is, de csak vasárnap ért volna rá, így áttettük vasárnapra, majd mivel térdproblémák miatt lemondta, így vasárnap egyedül keltem útnak. Kézenfekvő lett volna a Haibike-kal menni, de az a hazaszállítás óta még Kboynál volt, így maradt a városi egysebi. Nem is volt baj, tartottam kissé a környék útjaitól.

Összedobtam egy útvonalat a Mapsource-ban, aztán vagy én nem értettem meg a Garmint, vagy ő engem, de odafelé teljesen hülyén csipogott, U-kanyarokat íratott volna velem, ezért ki is lőttem a navigációt, és a 4-es úton tekertem ki Monorig, ami már rajta volt a körön. Persze volt jókora forgalom, az út jó részén tilos is a kerékpározás, értelemszerűen használható alternatívák nélkül, de az autósok jó fejek voltak, senki sem centizett, és nem is dudált le az útról.

Monorra érve úgy gondoltam, fordított irányban indulok a körön, különben jó eséllyel sosem találkozok Sasival. Az útvonalat viszont eltévesztettem, Monor felől Vasadon át haladtam Csévharaszt felé, viszont a "hivatalos" kör nem érinti Vasadot. Így csak a szerencsének köszönhettem, hogy Csévharaszt előtt szembetaláltam magam Sasival, és két aktuális kísérőjével. Ezért inkább irányba fordultam, és velük haladtam, mint kiderült, az utolsó körön. Délután 1 körül járt már ugyanis az óra.

A városi bringa 42/16-os áttétele nem éppen alkalmas országútik sebességének tartására, de most nem volt gond, végülis csak 1 körről volt szó, és Sasiban amúgy is volt már olyan 600 kilométer... Néha beálltam árnyékba, néha kijöttem onnan, nem volt gond a tempóval.

Monoron kiszállt az egyik Grupettós srác, hárman maradtunk, Gomba, Bénye, majd Káva következtek. Káva után, a "nagy" emelkedő előtt a másik srác is visszafordult, Sasival ketten maradtunk. Eleve nem terveztem kiszállni, de mivel utolsó körről volt szó, mindenképpen maradtam volna. Pilisen újra kereszteztük a 4-es utat, és következett (Sasi számára) a célegyenes, Nyáregyháza. Itt még kaptunk egy jókora pofaszelet, engem nem zavart, de 600 km megtétele után Sasi kicsit perlekedett a széllel.

Nyáregyházára beérve 16 kör (informatikus bringások kedvenc száma), azaz 647 km lett neki a vége, és mivel egy körön volt olyan 120 méter szint is, e mellé megmászott olyan 2000 méter szintet is... A körözés során rajtam kívül még 12-en tették tiszteletüket, a többség 1-2 körökre, de volt, aki 11 kört, 444 km-t ment Sasival.

Gyors kólaszünet után búcsút vettem tőle és Zsófitól, majd folytattam a kört, de már a hazaútra koncentrálva. Monoron Péteri felé fordultam, így jóval nyugisabb, de teljesen elfogadható úton, Gyömrő és Maglód érintésével begurultam a fővárosba. A vége számomra szerény ~130 km lett, olyan 220 méter szinttel.

Tud valaki valami jó, nagyjából sík, kb 40 km-es, kis forgalmú kört itt Budapesten? :)

3 komment

Címkék: coppi

A bejegyzés trackback címe:

https://avus.blog.hu/api/trackback/id/tr313143550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2011.08.10. 22:17:48

Pesten sík kör, biciklivel?...:)

Samorost · http://samorost.blog.hu 2011.09.06. 10:10:28

600+ km egy seggel elég elmebeteg... Még autóval is sok.

avus · http://avus.blog.hu 2011.09.06. 22:30:28

@Samorost: Ezek a 24-órázós figurák már csak ilyenek :)
süti beállítások módosítása